Nedschroef - DB/2 toegang inzichtelijker.

Bravoure-it werkt samen met het central EDP team aan inzichtelijkheid in de DB/2 database toegang op het IBM Power i platform. Met name het gebied van fileshares, ftp en odbc wordt nauwlettend geobserveerd en bewaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het product Enforcive Enterprise Security.

KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING B.V.

De Nedschroef groep is een vooraanstaand producent en leverancier met twee kernactiviteiten, de activiteit “metalen bevestigingsmiddelen voor de automotive-industrie en haar toeleveranciers” en de activiteit “machines en gereedschappen voor het koud en warm vervormen van staal”, voornamelijk voor de toeleveranciers aan de automotive-industrie.

Om deze business te kunnen bedienen maakt men o.a. gebruik van IBM Power i systemen waarop de DB/2 database en het i5/os voorzien zijn om de applicaties te dragen. De DB/2 wordt door de applicaties benaderd op veel verschillende manieren, via beeldscherm interactie (groen en web), ftp, ODBC koppelingen enz. Het IBM i5/os geeft op haar wijze de mogelijkheid om hierin overzicht te behouden, middels de ingerichte beveiliging.

Geen onmiddellijke problemen dus, ware het niet dat er over de Power i platformen heen een kleine 600 eindgebruikers de DB/2 benaderen. U kunt zich voorstellen dat dit dagelijks een behoorlijke interactie op de systemen laat zien, laat staan aan het einde van een maand, kwartaal of businessjaar.

U voelt ‘m al aankomen natuurlijk, hier komt het product Enforcive Enterprise Security om de hoek kijken.

Lockdown

ENFORCIVE ENTERPRISE SECURITY

Als onderdeel van de Enforcive beveiliging set, is dit product een volledig grafisch georiënteerde beveiligingsoplossing voor het IBM i5/os platform. Gebruik makend van het de IBM i5/os beveiliging en audit oplossingen, de IP toegangscontrole en vele daar om heen geleverde toepassingen, kan Enforcive Enterprise Security u volledige inzage geven van de beveiliging van uw Power i op i5/os.

Binnen het product worden meldingen ingedeeld in ‘Applicatie Audit’ zaken (IP related) en de ‘System Audit’ zaken (i5/os audit). De eerste worden bijgehouden in een database van Enforcive zelf, de tweede baseert de informatie op de Audit journalen. 

Enforcive Enterprise Security voorziet in een interactieve, ad-hoc en batch rapportage mogelijkheid, die u naar uw (output) wens is in te richten. Natuurlijk zijn er standaard rapportages voorhanden voor de grootste gemene deler, maar geen klant is dezelfde, dus flexibiliteit is hier het toverwoord.

Daarnaast is er het Alert Center, omdat zaken worden geregistreerd kan men hierop ‘Alerts’ instellen. Deze alerts kunnen aan een centrale voorziening doorgegeven worden middels SNMP traps, meldingen in het i5/os, programma calls, eMail, enz.

Naast deze monitor mogelijkheden kan men via de grafische interface van het product;  database wijzigingen op veld niveau rapporteren, gebruikersprofielen beheren, verschillende soorten ‘Enterprise Security profielen’ samenstellen; systeem inquiries op ‘industry best practices’ zaken en een magische ‘application audit analyzer’  voor het snelle speurwerk op IP verkeer.

Secure

KONINKLIJKE NEDSCHROEF & ENFORCIVE ENTERPRISE SECURITY.

Bij Koninklijke Nedschroef was er de concrete behoefte aan bevestiging op de inzichten over o.a. FTP & ODBC activiteiten. Enforcive Enterprise Security voorziet hierin. Men kan zien welk systeem of persoon op welk moment welke data heeft benaderd en vanaf welke werkplek. Men heeft onmiddellijk registratie op die momenten dat overtredingen plaatsvinden en kan daar onmiddellijk op ingrijpen. Dit geeft Koninklijke Nedschroef de bevestiging dat men de Power i systemen op dat gebied onder controle heeft.

Central EDP Koninklijke Nedschroef; ‘de inzet van de producten van Enforcive Enterprise Security heeft mij en mijn collega’s snel en eenvoudig de bevestiging gebracht van wat er daadwerkelijk gaande is op het gebied van FTP en ODBC op IBM Power i platform binnen onze Europese organisatie.’

Bravoure-it heeft momenteel meerdere implementaties van het product Enforcive Enterprise Security  succesvol uitgevoerd, kijk voor informatie over deze implementaties op deze website van Bravoure-it.nl of Enforcive.com

Op deze website van Bravoure-it ontdekt u hoe grote en kleine klanten Bravoure-it en haar partners ervaren. Bravoure-it bewijst haar naam; zij trotseren de problemen en ondergaat de uitdaging. Laat Bravoure-it het ook u bewijzen.