Monuta - de jaarlijkse audit.

Zo, we kunnen er weer een jaar tegenaan, de audit is achter de rug. Volgens mij viel het dit jaar wel mee. Natuurlijk vonden ze nog enkele puntjes die we hebben laten liggen, maar het audit rapport zie ik vol vertrouwen tegemoet! “ Een kleine maand later ontvangt u van uw externe auditor, of via uw eigen directie, het rapport met een uitdaging waarop u niet had gerekend. De beveiliging van uw automatisering en de procedures er om heen zitten toch nog niet zo goed in elkaar als u wellicht had gedacht (of stiekem gehoopt)!

Enkele fragmenten die u bekend voorkomen? Beveiliging is al jarenlang een hekel punt, zo blijkt elk jaar weer dat er bij vele organisaties de nodige defecten naar boven komen. Waarom ? Uw beheerder heeft tal van werkzaamheden en projecten waar zijn of haar aandacht nodig is en het continue bewaken en onderhouden van de beveiliging rondom de automatisering vergt veel tijd en inspanning. Bovendien wilt u niet uw gebruikers het gevoel geven dat men beperkt wordt in het gebruik van de middelen die u hen aanbiedt. Het is voor een ieder een bekend en terugkerend probleem en daarom noodzaak om er met de nodige regelmaat aan te werken, om dit te verbeteren!

Het probleem. 

De ontwikkelingen in de automatisering gaan onverminderd door, probeer dat maar eens allemaal bij te houden. U bent gelukkig wanneer uw teamleden alle systemen weer een OS niveau hoger hebben getild, blijken daar weer vele nieuwe ontwikkelingen in te zitten die de nodige werkzaamheden met zich meebrengen. En niet te vergeten het onderdeel beveiliging.

Hoe ontspannend is het dan om een product te gebruiken die uw zorg voor beveiliging uit handen kan nemen, waar alle nieuwe ontwikkelingen in zijn opgenomen. De gewenste informatie is altijd voorhanden en uw systemen zijn beveiligd. Bovendien kan uw interne controller zelf de informatie uit het systeem halen die hij of zij nodig heeft tijdens de jaarlijkse audit. De techniek is onder controle!

Het product.

Enforcive/Enterprise Security is hét product dat u kan voorzien in die ontspanning. Het product presenteert zich aan u via een zeer intuïtieve grafische interface. U kunt vanuit één scherm al uw systemen overzien en de gewenste functies selecteren. Dit kan voor IBM Power i, LINUX, Windows en het VMS platform. Het product is eenvoudig van opzet en voorziet in alle gewenste rapportage mogelijkheden. Vanuit de interface kunt u vervolgens de beveiliging van uw systemen, controleren, aanpassen, bewaken (inclusief alert center) en rapporteren.

Bigstock Computer Security 83132051

Monuta.

Het bedrijfskarakter van Monuta zorgt ervoor dat ze moet voldoen aan regels die haar zijn opgelegd vanuit externe toezichthouders o.a. de Nederlandse Bank en dat ze naleving hiervan ook moet kunnen aantonen. Dit leidde ertoe dat in het verleden er een behoorlijke last op de schouders van de interne controllers en ICT medewerkers rustte tijdens de jaarlijkse audit. Men diende in een kort tijdsbestek vele antwoorden en gegevens aan te leveren. 

Op een gegeven moment heeft men besloten om de informatie voorziening rondom de beveiliging te verbeteren en te standaardiseren. Bravoure-it is gevraagd de project leiding op zich nemen voor de selectie en implementatie van een beveiligingssoftware pakket. Door gezamenlijk de doelen te stellen, een pakket keuze te maken welke is afgestemd op de behoeften van Monuta, is men snel tot de aanschaf en implementatie overgegaan van de Enforcive/Enterprise Security oplossing.

interne controller Monuta ; “ met de inzet van bravoure-it en de keuze voor Enforcive/Enterprise Security software, heeft onze organisatie op elk gewenst moment inzicht in de beveiligingsstatus van de centrale computersystemen, zonder enige belasting voor de ICT afdeling. Het gebruik van de accounts op het hoogste autorisatie niveau tot de niet geldige aanmeldingen, zijn eenvoudig te overzien. In het algemeen kan ik stellen dat het gebruik van Enforcive mijn gevoel van veiligheid rondom onze data versterkt en dat is een prettige wetenschap. "

Uw beveiliging.

Interesse voor een kennismakingsproduct binnen uw organisatie? Neem gerust contact op en bel of mail bravoure-it voor vrijblijvende afspraak. Een demonstratie op uw locatie zal u de volledige overtuiging geven van ons product.

Bigstock Security 140619968

Bravoure-it.

Bravoure-it heeft een specialisme ontwikkeld rondom het operationeel beheer van het IBM Power System platform. In de afgelopen jaren heeft ze een grote verscheidenheid aan klanten mogen begroeten. Klanten zoals Monuta, met een de veelzijdige Power7+ en v7000 oplossing tot kleinere klanten met een iSeries-model 170 maken deel uit van het klantenbestand. Hierdoor zijn de opdrachten dan ook divers van toon en aantrekkelijk van vorm. Per slot van rekening is voor iedere klant haar IBM-systeem van groot belang. Incidentele opdrachten, projecten en langdurige overeenkomsten variëren van ontwikkeling van eenvoudige programmatools, implementatie van beveiligingsproducten tot en met volledige systeembewaking of de migratie en inrichting van systemen en partities.

Op deze  website van Bravoure-it ontdekt u hoe grote en kleine klanten Bravoure-it en haar partners ervaren. Bravoure-it bewijst haar naam; zij trotseren de problemen en ondergaat de uitdaging. Laat Bravoure-it het ook u bewijzen.